Horecagelegenheid "de Ugchelse Berg"

Kiosk

Op recreatieterrein ’t Leesten vind u Horecagelegenheid Kiosk de Ugchelse Berg. Dit horecabedrijf ligt bij de ruime gratis parkeergelegenheid en aan de grote speelweide. Het is de ideale uitval basis voor een heerlijke wandeling of een mooie fietstocht. De horecagelegenheid is met uitzondering van kerst en nieuwjaarsdag 7 dagen per week vanaf 9.30 uur open. De sluitingstijd varieert met het seizoen.

Op het terras is het heerlijk toeven; zowel lekker buiten als een verwarmd binnengedeelte. U kunt er genieten van een vers gezet kopje koffie, heerlijke appeltaart, frites en snack’s, een heerlijk belegd broodje of juist een verkoelend ijsje.

Ook voor groepen is de horecagelegenheid een prima locatie. U kunt er heerlijk barbecueën,  lunchen of van een buffet genieten. Dit kan gecombineerd worden met een leuke activiteit. Kijk bij onze groepsarrangementen!

Eten en Drinken

Voor een lekkere lunch, snack, hapje of een goede maaltijd kunt ook uitstekend bij ons terecht. Ons brede assortiment bestaat onder meer uit:

  • Diverse vers afgebakken lunch broodjes; brie, beenham, gezond, filet americain, etc.
  • Patat De Ugchelse Berg (frietjes met stroganoff saus en kipfilet)
  • Eigen gemarineerde varkenssaté met frites
  • Maaltijdsalade carpaccio
  • Twist-it softijs, verdraaid lekker!
  • Eigen gemaakte bal gehakt
  • Diverse soorten uitsmijters zoals de boerenuitsmijter voor de stevige trek.
  • in de winter; eigen erwtensoep met rookworst, roggebrood en spek...  
    ...en nog veel meer!

Speciale ochtendaanbieding: Koffie met appelgebak en slagroom voor slechts € 3,50 (tot 12:00 uur).
De heerlijke bonenkoffie wordt per kop gemalen en gezet. Het appelgebak wordt in Bakkerij Zonnehoeve van zorginstelling 's Heeren Loo speciaal voor ons gemaakt.

De Geschiedenis

Kiosk01Kiosk02

De kiosk is in de jaren vijftig opgericht in samenwerking met Staatsbosbeheer en gemeente Apeldoorn aan het Harskamperfietspad. het begon met  met een verkoopkar en al snel werd er een kiosk gebouwd. Door de toename van het verkeer, en omdat er sprake was van de aanleg van een vierbaans autoweg, heeft Staatsbosbeheer een geheel nieuw parkeerterrein aangelegd beneden aan de Ugchelse Berg. Een parkeerterrein dat toen voldeed aan de toen opkomende recreatiedoeleinden.
Door de vele inbraken en vernielingen (er reed onder andere een gestolen auto naar binnen) is in 1985 door Staatsbosbeheer en Gemeente Apeldoorn fiat gegeven voor de bouw van de permanente kiosk.
Rond 1992 maakte de huidige eigenaar Ivo Kamphorst zijn intrede bij de kiosk. Hij had hiervoor al enkele jaren als vakantie- en weekendhulp bij De Ugchelse Berg gewerkt. Na een brand in augustus 2002 is de zaak geheel afgebrand en werd deze geheel opnieuw opgebouwd en het terras vergroot.

De Omgeving

HertVen01

Het Leesten met de mooie uitgestrekte Leesterheide is een goede uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten. In de directe omgeving is de prachtig gelegen, hoog uitstulpende Bakenberg, eigenlijk de begrenzing van drie afzonderlijke gebieden die beheerd worden door de boswachterij Ugchelen-Hoenderloo. Het Ugchelse Bos, Spelderholt en Het Leesten. Samen met het Hoenderlose bos een gebied van 3200 hectare fraai natuurschoon waartoe ook de middeleeuwse nederzetting Hoog Buurlo behoort. Als Nederland “vol” is, is het hier in ieder geval niet te merken.

Leestenspecht

Een gebied waar de geduldige liefhebber van de in het wild levende dieren volop aan zijn trekken kan komen. Reeën, Edelherten, vossen, wilde zwijnen, sperwer, buizerd en havik komen er ruimschoots voor. Het Leesten zelf vormt een uitgestrekt wandelgebied waar voor de hondenbezitters een speciale route is uitgezet. In de wintermaanden is in dit heuvelachtige gebied het sleetje rijden zeer in trek.  Overigens ook de eeuwen geleden gegraven sprengen (koppelsprengen) – die hier hun oorsprong vinden – zijn door de aanwezige flora en fauna een lustoord voor natuurliefhebbers, rustzoekers en wandelaars.

JoomSpirit