Dagje uit met het gezin

Beleef de Veluwe samen met je gezin. Bij ’t Leesten ga je er samen op uit en beleef je de natuur op een hele andere manier. Het Leesten is een prachtig natuurgebied bij Apeldoorn en centraal hierin gelegen ligt Bospaviljoen ’t Leesten. Hier bevindt zich een gezellige brasserie, een informatiecentrum van Staatsbosbeheer en zijn er genoeg activiteiten die georganiseerd worden door Veluwe Experts.

Over ‘t Leesten

’t Leesten is al vele jaren één van de meest populaire trekpleisters van de Veluwe. Met de komst van een volledig nieuw en duurzaam pand kijken we samen vooruit naar een sterke impuls om deze omgeving onder de aandacht te brengen aan een nog veel grotere groep. 

Het is een startpunt voor vele wandel- en fietsroutes en beschikt over een grote, gratis parkeerplaats. De locatie is voorzien van laadpalen, sanitaire voorzieningen en toegankelijk voor mindervaliden.

Actief dagje uit naar de Veluwe

Bij ’t Leesten kun je onder andere terecht voor actieve gezinsuitjes in de natuur. Denk hierbij aan wandelroutes door de prachtige omgeving. Zo kun je vanaf ’t Leesten de routes Bospad (5,2 km) en Boswachterspad Cultuurroute (5,7 km) lopen. Ook kun je een educatief pad bewandelen die is ontwikkeld door Staatsbosbeheer. Onderweg zijn er allerlei natuuropdrachtjes voor de kinderen in het speelbos. Zo leren kinderen op een spelende manier over de mooie natuur. 

Verken je de Veluwe liever per fiets? Dan is dit ook zeker mogelijk! Je fietst zo naar Schaapskooi Hoog Buurlo of naar Radio Kootwijk. Ook is er een mooie mountainbikeroute van 51 km die loopt van ‘t Leesten naar Hoog Buurloo, Radio Kootwijk en Hoenderloo en weer terug naar ‘t Leesten.

Veluwe Experts biedt ook verschillende activiteiten die perfect passen binnen een actief dagje uit naar de Veluwe. Zo kun je de Veluwe ontdekken op de tandem waarbij de mogelijkheid bestaat om een heerlijke lunch mee te krijgen voor onderweg. 

Ook kun je met een kickbike, een sportieve step, dit prachtige natuurgebied verkennen. Met een rugzakje vol lekkers en een lijst met leuke vragen en doe-opdrachten ontdek je de Veluwe op zijn leukst, perfect voor een gezinsuitje. 

Een andere optie is om een kindvriendelijke geocache route te volgen genaamd De Duistere Bende. Deze wandeling is ongeveer 3 km en voornamelijk door het bos met een stukje heide. Zo maak je er een informatieve en speels dagje uit van naar de Veluwe

“Voel, adem en beleef de natuur”

Ontspannen dagje uit naar de Veluwe

Bij ’t Leesten ben je ook aan het juiste adres voor een ontspannen gezinsuitje. Denk hierbij aan een zondagochtendwandeling met na afloop koffie of thee met gebak en voor de kinderen limonade of met kouder weer een warme chocolademelk. Ook kun je genieten van een veelzijdige high-tea met het hele gezin. 

De kinderen kunnen heerlijk ravotten in de speelkuil terwijl de ouders genieten van een hapje en een drankje op het grote terras met uitzicht op de speelkuil. De speelkuil is een autovrij gebied en daarom de ideale plek voor kinderen om te spelen tijdens jullie dagje uit naar de Veluwe.

Bij ’t Leesten is je trouwe viervoeter ook van harte welkom. Er is een hondenlosloopgebied van 16 hectare en een speciale route waar honden los mogen lopen genaamd de Natte Neuzenroute van 3,1 km. Bij het Bospaviljoen is je hond aangelijnd welkom. 

Bekijk ook eens de expositie in het informatiecentrum van Staatsbosbeheer. Ontdek allerlei natuurweetjes en doe de test om erachter te komen hoe groen jouw boswachtershart is. 

In de winterdag kun je heerlijk genieten van het uitzicht en de rust onder het genot van een warm drankje in de serre met openhaard. Even in een totaal andere omgeving en genieten van je dagje uit.

Na een ontspannen dagje op de Veluwe kun je terecht bij de Brasserie voor een heerlijk hapje eten en de dag goed afsluiten met je gezin. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de mogelijkheden bij de Brasserie

“Het nieuwe Leesten, de moeite van het ontdekken waard”

Gezinsactiviteiten

Bosgolf met buitenbeentjes

Bosgolf met buitenbeentjes

Sla jij met ons bijzondere Buitenbeentje de bal diep de bossen in, of duikt hij in de struikjes?

Lees meer
GPS Experience

GPS Experience

De wereld rijdt op GPS, maar weet jij al hoe je de mooiste routes ermee loopt? Ontdek het tijdens onze GPS Experience!

Lees meer
Kickbike-tocht met GPS en lunch

Kickbike-tocht met GPS en lunch

Met een eigen kickbike, een sportieve step, duiken jullie de Veluwe op. Waar wacht je op?

Lees meer
Expeditie in het bos

Expeditie in het bos

Zijn jullie wel klaar voor een beetje avontuur? Met Expeditie in het Bos verander je de natuur in een gigantisch speelterrein.

Lees meer
Mobile Experience

Mobile Experience

De Veluwe is het mooiste natuurgebied van Nederland en alleen trappend op de tandem ontdek jij in één middag de mooiste plekjes.

Lees meer
Walking Experience

Walking Experience

Maak van jullie volgende boswandeling een ware ontdekkingstocht—weet jij alle QR-codes door het bos heen te vinden?

Lees meer