Over ‘t Leesten

Door de aanwezigheid van het Bospaviljoen (voorheen De Ugchelse Berg) is Het Leesten al vele jaren één van de meest populaire trekpleisters van de Veluwe. In weer en wind trekken mensen uit de wijde omgeving richting de wandelpaden rondom onze locatie en waaien daar even lekker uit.

Met de komst van ons volledig vernieuwde, moderne pand kijken we samen vooruit naar een sterke impuls om deze omgeving voor te stellen aan een nog veel grotere groep enthousiastelingen — van dagjesmensen en gezinnen tot bedrijven en instellingen.

Op ‘t Leesten bieden we tegenwoordig daadwerkelijk voor elk wat wils. We zijn nog steeds dagelijks geopend met Brasserie ‘t Leesten voor iedereen die voor of na een rondje dwalen door de natuur behoefte heeft aan een warme drank, koude borrel of een heerlijke hap.

Daarbij biedt onze samenwerking met Veluwe Experts waanzinnige mogelijkheden om ook voor teambuilding en bedrijfsuitjes de hoogste kwaliteit te leveren. Met een groot scala aan mogelijkheden transformeert Veluwe Experts de natuur ineens in de perfecte omgeving voor elk team.

En die natuur, die wordt op wonderlijke wijze verzorgt door de gepassioneerde mensen van Staatsbosbeheer. Zij zorgen er zowel voor dat Het Leesten nog vele generaties mee zal gaan, maar biedt ook natuureducatie om het belang van natuur aan onze kinderen over te brengen.

Kom langs op bij Bospaviljoen ‘t Leesten en je zult zien dat we onze trots over de nieuwe locatie, maar ook de nog altijd wonderschone natuur, niet onder stoelen of banken steken.

Onze locatie is voorzien van alle gemakken; een grote, gratis parkeerplaats, een vergaderlocatie met veel voorzieningen, sanitaire voorzieningen en het nieuwe Bospaviljoen heet ook mensen met beperkte mobiliteit welkom, want het gebouw beschikt over alle nodige voorzieningen.

Geschiedenis van de Veluwe

De Veluwe is een waanzinnig stuk natuur. Je spot er de Nederlandse ‘big four’ — edelhert, wild zwijn, moeflon en ree — en wandelt uren door de naaldbossen, of over de zandverstuivingen. Vroeger, heel vroeger, was de Veluwe bebost met zogeheten ‘oerbossen’, maar die zijn in de Middeleeuwen helaas allemaal gekapt voor de ijzerindustrie. In die tijd zijn dan ook de zandverstuivingen ontstaan; het gebrek aan boomwortels gaf de wind grip op de grond en de Veluwe veranderde in een grote zandvlakte.

Pas tegen het einde van de 19de eeuw werden de bossen, waar we vandaag de dag zo van genieten, weer aangeplant. Voor een groot deel ten gunste van de houtproductie, maar de Koninklijke familie liet ook een groot deel weer beplanten om het lokale wild weer leefruimte te gunnen. 

Hoewel we dus niet meer kunnen wandelen tussen de oerbossen, geeft een wandeling op de Veluwe ons nog wel dat oeroude gevoel van rust en bezinning. Het is in de natuur dat we, geholpen door de zuivere lucht, even een heerlijk momentje voor onszelf hebben en ervaren dat — hoe druk ons bestaan ook is — er altijd vrede te vinden is op de Veluwe.

Kom samen met Veluwe Experts dit buitengewone stukje natuur ontdekken, met een prachtige GPS wandeltocht (GPS Experience), of een spannend spel (Expeditie Robinson). Er zijn genoeg mogelijkheden en wij weten zeker dat er één is die perfect bij jouw team past.

Activiteiten & arrangementen

Bosgolf met buitenbeentjes

Bosgolf met buitenbeentjes

Sla jij met ons bijzondere Buitenbeentje de bal diep de bossen in, of duikt hij in de struikjes?

Lees meer
GPS Experience

GPS Experience

De wereld rijdt op GPS, maar weet jij al hoe je de mooiste routes ermee loopt? Ontdek het tijdens onze GPS Experience!

Lees meer
Walking Experience

Walking Experience

Maak van jullie volgende boswandeling een ware ontdekkingstocht—weet jij alle QR-codes door het bos heen te vinden?

Lees meer
Mobile Experience

Mobile Experience

De Veluwe is het mooiste natuurgebied van Nederland en alleen trappend op de tandem ontdek jij in één middag de mooiste plekjes.

Lees meer
Expeditie in het bos

Expeditie in het bos

Zijn jullie wel klaar voor een beetje avontuur? Met Expeditie in het Bos verander je de natuur in een gigantisch speelterrein.

Lees meer
Kickbike-tocht met GPS en lunch

Kickbike-tocht met GPS en lunch

Met een eigen kickbike, een sportieve step, duiken jullie de Veluwe op. Waar wacht je op?

Lees meer
Buffetten

Buffetten

Een heerlijk koud warm buffet. Wij hebben wat mooie voorstellen , maar u mag uw buffet ook volledig naar uw eigen smaak invullen.

Vanaf 20 personen
High-tea

High-tea

Een mooie samenstelling van sandwiches, zoete en hartige lekkernijen. Al vanaf 2 personen te reserveren.

Lees meer
BBQ

BBQ

Een dag sluit je het allerbest af met een BBQ en op onze unieke OFYR garen, grillen en braden naar hartenlust, terwijl jullie genieten van de intieme sfeer van onze brasserie en het waanzinnige uitzicht.

Vanaf 20 personen
Pubquiz

Pubquiz

Ontdek de slimste spelers van jullie team met deze oergezellig pubquiz! Vijf razende rondes, één energieke quizmama en een héle leuke tijd!

Vanaf 20 personen
MVO Teambuilding

MVO Teambuilding

De natuur geeft ons alles, het is tijd om iets terug te doen met Maatschappelijk Verantwoorde Teambuilding.

Lees meer
Ranking the Company

Ranking the Company

Wat weet jij eigenlijk écht over je collega’s? Met Ranking the Company kom je er op hilarische wijze achter.

Vanaf 20 personen
GPS Experience

GPS Experience

Ontdek de mooiste plekken op de Veluwe op nieuwe, interactieve wijze.

Vanaf 12 personen
Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

Een knikkerbaan, de ‘Railway’, als indicator voor onontdekt talent in jouw team? Reken er maar op!

Vanaf 12 personen
Zingo de Luxe

Zingo de Luxe

Zingo! Dit is de leukste bingo-variant die je ooit tegen zult komen. Een kaart vol muzikale krakers, onze eigen quizmama en jullie team. Met Zingo heb je gegarandeerd een toptijd!

Vanaf 20 personen
Expeditie in het bos

Expeditie in het bos

Een betoverend bos, GPS, een rugzak vol verrassende materialen en jullie team—het recept voor een echte Expeditie op de Veluwe.

Vanaf 12 personen
Meat & Greet op de Veluwe

Meat & Greet op de Veluwe

Drie gangen, drie locaties. Zo genoot je nooit eerder, van eten én natuur.

Vanaf 12 personen
Expeditie Robinson

Expeditie Robinson

Bekend van TV en nu met jouw team te doen op ‘s Neerlands wildste plek: de Veluwe!

Vanaf 10 personen
Workshop Schapendrijven

Workshop Schapendrijven

Voor een goeie workshop schapendrijven Veluwe heb je de beste trainers en honden nodig en die hebben wij!

Vanaf 15 personen